For me, kalau nak masak curry, kuah kena pekat. baru sedap. kalu cair, memang dah kurang ummmphh nye. dan lagi satu! REMPAH KENA MASAK LAMA. i selalu biarkan rempah tu masak lebih kurang dalam sejam.. (nampak kering je, tambah air.. baru le tak hangit!) Ikan plak terpulang kepada selera masing2. Tapi lagi sedap kalay guna ikan isi. MANTOP!
~~taim ni memang wangi! sangat2 wangi~~
~~kingfish~~
~~tadaaaaaaa~~
Sedap di cicah dengan roti. Curry ni kalau banyak hari lagi sedap. (perangat le selalu, dibiar je kang BASI la weh...) hehehehe
dan!
dan!
dan!
one of my friend dah cuba my resipi ni.. heheh.. nampak macam sedap! well done chef T...
~~~~ngeee~~~~
=)
amboi...amboi...amboi.....promote nampak...yup ! mmg sedap kawan2...saya dah try ! thank you chef anees...anees!walaupun kita hanya chef kat umah...but we cook with love.....next resepi nnt i share dgn you....
ReplyDeleteChef T ;)
tq chef T.. ok share le apa2 resepi.. i rela... ngeee...
ReplyDeleteAnees =)